Risico Inventarisatie & Evaluatie

Ondernemers lopen constant een ontelbare hoeveelheid risico’s. Zoals u weet hoort dat nou eenmaal bij het ondernemerschap. Om de verschillende risico’s te bestrijden moeten deze in de eerste plaats herkend worden. Met RI&E zet u alle soorten risico’s uiteen om ze vervolgens aan te pakken!


Lees verder

Risico's

Maar wat als er plotseling een ongeval met een machine gebeurt? Een medewerker gevaarlijke stoffen binnenkrijgt? Of als iemand uitvalt omdat hij of zij te zwaar werk heeft, of te veel? Dan staat de productie stil, of u moet ‘t met een persoon minder doen. Daar komen nog de reparaties en ziektekosten bij. En het brengt uw goede naam in gevaar. Kortom, behoorlijke risico’s. Dit is waar het RI&E bij komt kijken.


Lees verder
werkplaatsveiligheid

De risico's

Als ondernemer loopt u van allerlei risico’s, niet alleen wanneer uw producten niet aanslaan. Zoals ondernemingen verschillen, verschillen ook de risico’s die zich voordoen. Denk bijvoorbeeld grofweg aan het risico op inbraak, brand en ongevallen. RI&E is er om te garanderen dat bedrijven geen enkel gevaar over het hoofd zien. Inventariseren en evalueren Een RI&E bestaat uit twee delen:
- een lijst met alle risico’s in uw bedrijf;
- en een plan om de risico’s tegen te gaan!
Ingewikkeld is het niet, belangrijk is het wel. Om die reden heeft de overheid RI&E verplicht gemaakt voor vrijwel alle ondernemers.


Lees verder

Waar wacht u nog op?

Met Bureau voor Bedrijfsveiligheid Wopereis kunt u de RI&E opstellen voor uw onderneming. Interesse? Maak een afspraak via het contactformulier!


Contact
werkplaatsveiligheid

© 2008-2024 | Alle rechten voorbehouden | Bureau voor Bedrijfsveiligheid Wopereis